Bike fitting Gema by Juraj Segin – nove pogodnosti za članove

Nove pogodnosti za Stormovce. Svi znamo koliko je važno za svakog natjecatelja ali i rekreativca da ima optimalno podešen bicikl prema vlastitim mjerama. Tako podešen bicikl znatno utječe na prijenos vozačeve snage na bicikl, njegovu udobnost i efikasnost ali i sprječava ozljede ili bolove koje su često uzrokovane pogrešno podešenim biciklom.

Upravo iz tog razloga preporučujemo našim članovima da obavezno naprave bike fitting. Jedan od najboljih u Hrvatskoj svakako je Bike fitting Gema by Juraj Segin koji radi profesionalno podešavanje svih vrsta bicikala prema svakom vozaču.

Kod njih naši članovi ostvaruju lijepi popust na uslugu. Potrebno je samo javiti se upravi kluba za dogovor.

Pogledajte kako izgleda kad profesionalci rade Bike fitting

ŠTO TE OČEKUJE?

Svaka prilagodba bicikla počinje intervjuom na kojem Body Geometry Fit stručnjak postavlja pitanja o dosadašnjim ozljedama, osobnim zahtjevima i ciljevima koje očekuje od Fitinga.

Tada slijedi opsežan Body Geometry Fit proces u kojem stručnjak stvara jasnu sliku potreba vozača  i posebnosti njegova tijela.

Intervju utvrđivanja stanja

Uz pomoć upitnika se saznaje o povjesti ozljeda, osobnoj prilagodljivosti te na osnovi toga se izvlače zaključci o položaju sjedenja, orijentaciji nogu te upravljača koji najbolje odgovaraju vozaču.

Analiza u 20 koraka

Ova analiza omogučuje detaljan odgovor o stanju fleksibilnosti vozača i ostalim tjelesnim značajkama kao što su forma stopala, pozicija koljena, zakrivljenost kralježnice, fleksibilnost ramena, duljina nogu…

Bočna analiza

Kroz analizu utvrđenog stanja utvrdit će se točna neutralna pozicija vozača za optimalan prijenos snage pri najvećoj udobnosti. To se omogućuje kroz podešavanje sjedala, različite visine položaja upravljača, pozicije cipela…

Frontalna analiza

Kod ove analize poboljšati će se orijentiranost kukova, koljena i nogu za uravnoteženi prijenos snage pri najvećem komforu. Osim toga provest će se podešavanje pozicije cipela i pedala te pravilna pozicija sjedala.

GEMA I BIKE FITTING

Tim bike fittingom bavi se od 2014 g. Svoje znanje stekli su na seminarima u Njemačoj i Sloveniji te tako završili i najviši stupanj Specializedove Body Geometry Fit akademije. U proteklim godinama mogu se pohvaliti sa više od 400 fittinga kod rekreativaca i natjecatelja. Juraj, student kineziologije, svoje je znanje prenio i u jedan stručni rad „Podešavanje bicikla prema vozaču“ te jedan znanstveni rad „Ergonomska analiza pozicije bicikla na brdskim biciklima“ koji su predstavljeni na Međunarodnoj konferenciji kondicijska priprema sportaša. Svakako treba istaknuli suradnju s nekolicinom prvaka Hrvatske u raznim disciplinama te sa velikim brojem biciklističkih i triatlon klubova s kojima imaju višegodišnju suradnju. Danas bike fitting rade na lokacijama u Bjelovaru i Zagrebu.